Het belang van een bloedtest bij de start van een PTSS traject

arts en voeding

 

 

Posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een complexe en ingrijpende psychische aandoening die een holistische benadering vereist voor een effectieve behandeling. Bij de start van een PTSS-traject is het afnemen van een bloedtest een belangrijke stap die vaak over het hoofd wordt gezien. Een bloedtest kan namelijk inzicht geven in je algehele gezondheid en mogelijke tekorten aan essentiële vitamines en mineralen, die van invloed kunnen zijn op je gemoedstoestand en herstelproces.

Waarom een Bloedtest?
Bij de start van een PTSS-traject kan een bloedtest via je huisarts of een gespecialiseerd traject van Maximum Energy cruciale informatie verschaffen. Deze test meet onder andere de niveaus van vitamine D, magnesium, vitamine B12, ijzer en cortisol. Hoewel deze waarden kunnen fluctueren, biedt een momentopname waardevolle informatie over je lichamelijke gezondheidstoestand.
Vitamine D: Het Belang van Zonneschijn
Vitamine D speelt een cruciale rol in je algemene gezondheid. Het helpt bij de opname van calcium, wat essentieel is voor sterke botten, en ondersteunt het immuunsysteem. Bovendien is vitamine D belangrijk voor de hersenfunctie en kan het een positieve invloed hebben op je stemming en welzijn. Een tekort aan vitamine D wordt in verband gebracht met depressieve symptomen, die vaak samengaan met PTSS.
Voordelen van optimale vitamine D-waarden:
 • Verbeterde stemming en vermindering van depressieve klachten
 • Betere immuunfunctie, wat belangrijk is voor algemeen welzijn
 • Ondersteuning van gezonde botten en spieren
Magnesium: Het Essentiële Mineraal
Magnesium is een van de belangrijkste mineralen in het lichaam en speelt een rol in meer dan 300 enzymatische reacties. Het is cruciaal voor de energieproductie, zenuwfunctie en spiercontractie. Een tekort aan magnesium kan leiden tot symptomen zoals vermoeidheid, prikkelbaarheid en spierspasmen, die je herstel van PTSS kunnen bemoeilijken.
Voordelen van optimale magnesium-waarden:
 • Verbeterde energieproductie en minder vermoeidheid
 • Ondersteuning van de zenuwfunctie, wat kan helpen bij het verminderen van angst en stress
 • Gezonde spier- en zenuwfunctie, wat lichamelijke klachten kan verminderen
Vitamine B12: Energie en Zenuwfunctie
Vitamine B12 is essentieel voor de productie van rode bloedcellen en het behoud van een gezond zenuwstelsel. Een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot vermoeidheid, zwakte en cognitieve problemen, wat je herstelproces bij PTSS kan vertragen.
Voordelen van optimale vitamine B12-waarden:
 • Verbeterde energiehuishouding en vermindering van vermoeidheid
 • Ondersteuning van cognitieve functies en concentratie
 • Gezonde zenuwfunctie, wat bijdraagt aan een beter mentaal welzijn
Start Je PTSS Traject Sterk
Als je een PTSS-traject start via Maximum Energy, kun je beginnen met het afnemen van een bloedtest. Deze test kan eenvoudig via je huisarts worden geregeld of via ons traject. Een bloedtest kan je helpen om eventuele tekorten aan essentiële voedingsstoffen aan te pakken, waardoor je lichaam beter in staat is om te herstellen en je mentaal sterker aan je traject kunt beginnen.
Als health coach gespecialiseerd in begeleiding van mensen met PTSS, put ik uit mijn eigen ervaringen om jou te helpen begrijpen hoe cruciaal voeding kan zijn in jouw herstelproces. Door mijn eigen pad naar herstel, heb ik ontdekt dat het integreren van ritme, routine, en vooral aandacht voor gezonde voeding, een wereld van verschil kan maken.”
Recente berichten

        

Blog Categorie

Terug naar overzicht

Deel dit bericht via

REAGEREN?
  Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Zie ons privacybeleid.