Van militair tot mentor

max en Ayk

“De transformatie van militair naar lifestyle coach heeft me geleerd dat de grootste overwinningen vaak volgen op onze zwaarste nederlagen.” Deze woorden resoneren diep bij mij omdat ze de essentie vangen van mijn eigen levensverhaal. Mijn pad van herstel en zelfontdekking is de basis waarop ik anderen help hun eigen strijd te overwinnen.

Als beroepsmilitair was fysieke kracht mijn trots. Ik bracht uren door in de sportschool, hield mezelf in topconditie, en toch, ondanks mijn fysieke fitheid, had ik een blinde vlek voor wat echte gezondheid betekende. Mijn routine van roken en het gebruiken van dure eiwitsupplementen weerspiegelde een ongebalanceerde benadering van welzijn. Dit alles veranderde toen ik op mijn 29ste uit Afghanistan terugkeerde, gewond, met een carrière die abrupt tot een einde kwam en PTSS.
De daaropvolgende periode was de donkerste van mijn leven. Ik verloor niet alleen de lust voor het leven, maar ook de controle over mijn gezondheid. Ik kwam meer dan 20 kilo aan; een uiterlijke manifestatie van mijn innerlijke strijd. Mijn zelfvertrouwen en motivatie waren verdwenen. Ik zat vast, zowel fysiek als mentaal. Rock bottom.
Maar juist op dat dieptepunt begon ik te verlangen naar verandering. Een uitdaging van mijn toenmalige zwager, een obstacle run, werd de eerste stap op mijn lange weg naar herstel. Die race was niet alleen een fysieke beproeving; het was een symbolische doorbraak, een teken dat ik nog steeds in staat was om vooruit te komen, stap voor stap, obstakel na obstakel.
Mijn weg naar een gezondere levensstijl was zeker niet eenvoudig. Ik moest de destructieve gewoonten die ik had ontwikkeld ongedaan maken en vervangen door gezondere. Ik leerde het belang van voeding, de kracht van regelmatige beweging, en het cruciale belang van mentale veerkracht. Vier dagen per week trainen in de sportschool en minstens twee keer per week hardlopen werden mijn nieuwe normaal. Dit, gecombineerd met een gezond voedingspatroon, transformeerde mij niet alleen fysiek maar ook mentaal.
Deze transformatie heeft mij ertoe gebracht mijn ervaringen en kennis te delen als lifestyle coach, gespecialiseerd in het helpen van mensen met PTSS. Mijn militaire achtergrond en persoonlijke strijd geven me een uniek perspectief op de uitdagingen waarmee anderen geconfronteerd worden. Ik begrijp de diepten van wanhoop, maar belangrijker nog, ik ken de weg eruit.
“Door mijn ervaringen ben ik coach geworden. Je hoeft de strijd namelijk niet altijd zelf te voeren om de inzichten eruit mee te kunnen nemen.” Mijn doel is nu om jou te begeleiden op jouw pad naar herstel, om de lessen die ik heb geleerd te delen, zodat je tijd, geld, en frustratie kunt besparen.
-Max Geerlings

 

geschreven door Klien van den Broek

 

Als health coach gespecialiseerd in begeleiding van mensen met PTSS, put ik uit mijn eigen ervaringen om jou te helpen begrijpen hoe cruciaal voeding kan zijn in jouw herstelproces. Door mijn eigen pad naar herstel, heb ik ontdekt dat het integreren van ritme, routine, en vooral aandacht voor gezonde voeding, een wereld van verschil kan maken.”
Recente berichten

        

Blog Categorie

Terug naar overzicht

Deel dit bericht via

REAGEREN?
    Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Zie ons privacybeleid.