Energiedipje na het eten?

gevarieerde voedsel samenstelling, dieet

Energiedipje na het eten?
Tijd om je bord te vullen met kennis over goede voeding!”

Stel je voor: je hebt net je lunch op en … direct overvalt je een loomheid. Herkenbaar? Je bent niet de enige. Als voedingscoach voor (top)sporters zie ik dit vaak. Mijn geheime oplossing deel ik nu met jullie: het ligt aan wat er op je bord ligt. Niet verder vertellen hoor 😉

Energiefluctuaties: een teken aan de wand

Je vraagt je vast wel eens af: “Waarom voel ik me de ene dag opgewekter dan de andere?” Nou, dat antwoord ligt vaak op je bord. Een constant laag energieniveau is een duidelijk signaal dat er iets mis is met je voedingspatroon. En nee, het antwoord is niet meer koffie! Jammer hè!

De stille saboteurs: slechte bacteriën

Wist je dat slechte bacteriën in je darmen je energie kunnen stelen? Deze boosdoeners zijn dol op suikers en groeien daar rijkelijk van. Resultaat? Je voelt je moe en je weerstand daalt. Versla ze door de zoetigheid te laten staan en te kiezen voor gezonde, gevarieerde maaltijden.

De zoete val: energiedranken

Een snelle energieboost nodig? Pas op met energiedranken. Ze zitten boordevol suiker en cafeïne. Goed voor een kortstondige piek, maar op lange termijn een aanslag op je gezondheid. Denk aan overgewicht en hartproblemen. Niet echt wat je wilt, toch? Toch zie ik steeds meer mensen energiedranken drinken. Herken je dit bij jezelf? Probeer je inname in ieder geval te beperken tot 1 per dag.

Het suiker spel: geraffineerde voeding

En dan geraffineerde voedingsmiddelen. Ze laten je suikerspiegel snel stijgen – en net zo snel weer dalen. Je lichaam wordt uitgeput. Kies liever voor vezelrijke, natuurlijke voedingsmiddelen die je gestaag energie geven.

 

Eet je slim en voel je geweldig”

Als je deze tips ter harte neemt, ga je al snel verschil merken. Energie is niet iets wat je uit een (energie)blikje haalt, het komt van wat je dagelijks eet. Luister naar je lichaam en voed het met wat het echt nodig heeft. Je zult versteld staan hoeveel energieker je je voelt. En als je hulp nodig hebt, sta ik als voedingscoach klaar om je te ondersteunen!

Volgende week leer ik je meer over de mentale effecten van gezonde voeding! Wist je bijvoorbeeld dat depressies steeds vaker gelinkt worden aan je darmen? Tot volgende week.

 

Tekst geschreven door Klien van den Broek

Recente berichten

        

Blog Categorie

Terug naar overzicht

Deel dit bericht via

REAGEREN?
    Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Zie ons privacybeleid.