Recept Diner: CHAKCHOUKA

chakcouka, eieren

CHAKCHOUKA

Ingrediënten :
1 UI
1 RODE PAPRIKA
1 GROENE PAPRIKA
3 EETL. OLIJFOLIE
1 THEEL. GEMALEN KOMIJN
1 THEEL. CHILI VLOKKEN
1 BLIK GEPELDE TOMATEN (400 G)
4 EIEREN ZOUT NAAR SMAAK
50 G FETA
PAAR TAKJES KORIANDER

Pel en snipper de ui. Snijd de paprika’s in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, paprika, komijn en chilivlokken. Voeg de tomaten toe, verdeel ze met een pollepel in kleine stukjes en laat de groenten op laag vuur 15 minuten pruttelen. Maak dan 4 holtes in het groentemengsel en breek in elk ervan een ei. Bestrooi de eieren met zout, zet een deksel op de pan en laat de eieren op heel laag vuur 10 minuten garen. Bestrooi met feta en fijngesneden koriander.

Dit gerecht komt uit Tunesië. Je kunt er volop op variëren, bijvoorbeeld door een pittig merguez worstje (https://nl.wikipedia.org/wiki/Merguez) mee te bakken, wat Turkse groene pepers of een (zoete) aardappel in plakjes.

Eet smakelijk, als jullie dit gerecht geprobeerd hebben, ben ik benieuwd naar jullie bevindingen.

Recente berichten

        

Blog Categorie

Terug naar overzicht

Deel dit bericht via

REAGEREN?




    Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Zie ons privacybeleid.